Bevezető

Elérhetőség

Beszámoló 2002
KITÜNTETÉS

  Ha nincs kép, a szó is megteszi
 Alapító Okirat 1989
Támogatók
 Bankszámlaszám: K&H
10200823-22213619
 

 

Szerkesztőség:

Komáromi Sándor

Dsy program koordinátor
Tel/Fax: 362-5170
Villámposta:
info@dsy.hu

Köszöntjük:
Péntek Lajos

Csökkentlátó Gyermek Alapítvány
1163 Budapest, XVI.  Kolozs utca 39. III/55.

Internet oldalán
 

  ALAPÍTÓ OKIRAT
 módosítás a 2017.
  évbenSajat talalnany angol bemutatas

Péntek Lajos úr elhunyta, valamint a Törvényi változások miatt kötelező változásokra került sor az Alapítvány működtetésében.

A Fővárosi Törvényszék Végzésében foglaltak szerint az Alapítói jogokat a kuratórium gyakorolja, kivéve kuratóriumi tagságát érintő személyi változásokat, ez továbbra is a Törvényszék jogköre a Ptk. 74/ c.  pontja szerint.

A törvényi változások és a kuratóriumot érintő más vonatkozások miatt az Alapító Okirat módosítása 2017 év március 10. napon megtörtént.


Az Alapítvány célja kiegészült a 16.Pk.61720/1990/612 számú Végzés szerint

Az alapítvány kiegészült célja:

Hátrányos életkörülményű gyermek, elsősorban iskolai tanulmányaikat folytató diákok nevelés oktatisi körülményeinek segítése, képesség fejlesztés és az életkörülményeinek javítása.

Magyarországon, illetve a határon kívül élő olyan magyar állampolgárságú vagy magyar származású elsősorban csökkentlátó, de esetenként a más fogyatékossággal terhelt tehetséges és szociálisan rászorult gyermekek támogatása a felsőfokú tanulmányaik befejezéséig (egyszeri támogatás, vagy ösztöndíj formájában), akik tanulmányaikat elsősorban az alábbi területen kívánjak folytatni: elsősorban általános iskolai tanulmányuk után a megélhetés anyagi feltételeit biztosító szakmai képzés megszerzése terén, mint például műszaki informatikai, közgazdaságtan területen, továbbá irodalmi téren, jogi pályán, zenei tudásuk továbbfejlesztéseben, valamint képzőművészeti vonatkozásban.
 
Az alapítvány új székhelye:

1163 Budapest, Kolozs u. 39. 3.  emelet 55.

Kezelő szerv összetétele megváltozott:

Porosz Ottóné, Péntek Lajos, Kovács Károlyné tagsága megszűnt.

A kezelő szerv új tagjainak neve:

Szilágyi Henriett, Székely Gézáné, Sipos Balázsné,
Sipos Balázs kuratóriumi tagsága változatlan.

Az alapítói jogok gyakorlója: kuratórium.


Az alapítvány új székhelye miatt új az
adószám:

19012858-1-42


Az Alapító Okirat 2017. évi módosításának teljes anyaga az Alapítvány irattárában megtekinthető.

Kiegészítés:

A nagycsaládokban elő rászoruló, elsősorban a jó képességekkel rendelkező, tehetséges, lelki gazdag gyermekek támogatása a fő célunk, de természetesen más kellően megalapozott,  elsősorban az egészségi probléma miatt nehezített helyzetben levő 6-24 életév közötti tanulóknak a támogatásra vonatkozó kérését befogadjuk és a kuratóriumi döntésre előterjesztjük.

Alapítványuk támogatására pályázni; a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete  és a Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány közös Pályázatának feltételei  szerint, -terveink szerint-  október hónapban lesz lehetőség.

Sipos Balázs, alapítvány képviselője

A Csökkentlátó Gyermekekért Alapítvány nyitott, ezért az egyéni adományokon túl, más Alapítványok-, karitatív szervezetek-, csoportok jelentkezését is szívesen fogadja az Alapító. - 
Péntek Lajos
alapító - Budapest. 2002. július 01.

 print

Az Internet oldal Dsy Web Studio támogatásával jött létre web.nordtelekom.hu  Copyright, © Dsy Web Studio
Ajánlott felbontás: 1024 * 768  True color,  optimalizálva  IE. 4.